Rust color spots on leaves

Forum rules
The CYCO forums are for serious discussions on the use of the CYCO Platinum Series of products. We ask you to be mature and to refrain from posting anything that may offend either the users of the forum or CYCO management themselves. This is the official CYCO forums and as such should be treated accordingly, any text, images etc that we deem inappropriate for the CYCO forums will be deleted immediately with possible user bans to follow.
Post Reply
ThydroC
New Zealand
Posts: 2
Joined: Sun Jun 17, 2018 10:35 pm

Tue Jul 31, 2018 9:28 am

Hi
I am at week 3 of flower and my plants have started developing rust spots on the leaves. It seems to start at the edges and work it's way inwards.
I run a 6 pot rdwc system and use your whole range as per your advanced hydro schedule.
Room temp 24-28 deb
Res temp 18-20 deb
Led lighting
Hard water with a single chlorine filter
Strain is jack herer (which I have grown 7-8 times now in dwc without an issue)
I also have tried adding Epsom salts to the mix and if anything I think it made it worst.
Could this be a cal/mag lock out?
Also I aim for 5.5-5.8 ph but for the first 3 days it steadily rises so I have to use ph down twice a day. After 3-4 days my ph begins to drop and keeps dropping for a couple days, I counter with ph up to get myself back within my target range.
Please help before this gets any worst..

Cheers
Attachments
20180731_074008-1328x747.jpg
20180731_074008-1328x747.jpg (162.72 KiB) Viewed 62 times
20180731_073958-1328x747.jpg
20180731_073958-1328x747.jpg (182.3 KiB) Viewed 62 times


User avatar
DeeMarie724
United States of America
Posts: 65
Joined: Wed Jun 22, 2016 11:52 am
Location: California

Fri Aug 03, 2018 5:20 am

Hi there!

It looks to be Nutrient lockout to me. Best advice for dealing with nutrient lockout is flushing your root zone with pure reverse osmosis water for one watering cycle. When you water again for the first time after flushing, I suggest watering with Dr Repair at the suggested dosage and then feeding at half strength with and build up to full strength the next few feedings. As far as your PH are you using only Cyco nutrient products?
D Marie~
ThydroC
New Zealand
Posts: 2
Joined: Sun Jun 17, 2018 10:35 pm

Fri Aug 10, 2018 6:13 am

Ok done as you said and all looks good so far. Yea I only use all cyco products, except for the pgr bloom.
I flush with kleanse for 24hr every 10 days then drain and re fill with nutrient solution. Is this the correct method to use kleanse in a rdwc system?
Thanks
Post Reply